PADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARANPADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARANPADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARAN

PADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARAN

Official Website of Padjadjaran University Choir • What We're About to Sing is very Songful! •

Learn More

PADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARAN

Official Website of Padjadjaran University Choir • What We're About to Sing is very Songful! •

Learn More

PADUAN SUARA MAHASISWA UNIVERSITAS PADJADJARAN

Official Website of Padjadjaran University Choir • What We're About to Sing is very Songful! •

Learn More

SERAMBI: SEMARAK RAMADAN BERBAGI

Read also in English
Baca dalam Bahasa Indonesia

Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran PSM Unpad) parantos ngeusian sasih Romadon kalawan kagiatan baktos sosial (24/5) di Panti Asuhan Bina Umat, Rancaekek. Pangurus panti sarta murangkalih ngabagéakeun  kahaneutan ku kadatanganna PSM Unpad. Sagala rupi kagiatan sarta kaulinan ogé janten palengkep suasana kabungahan baksos ieu. Kabagjaan wanci buka puasa sasarengan sarta  khidmatna shalat tarawéh nganteurkeun kaberkahan di sasih suci ieu.
 
Bapa Deni salaku sekretaris yayasan janten wawakil kanggo ngeusian pangbagéa dina acara Baksos ieu. Anjeuna nyarios yén “Alhamdulillah, panti ieu parantos ngadeg salami 20 warsih. Mangrupi kareueus PSM Unpad tiasa nganjang kadieu sarta némongkeun rasa kapadulian ka murangkalih panti. Abdi ajeng PSM Unpad tiasa leuwih kasohor sarta mugia warsih payun tiasa baktos sosial deui kadieu. Mugi-mugi murangkalih didieu janten ka motivasi dina diajarna sarta ngahontal cipta-ciptana.”

Kagiatan ieu ogé perkawis masihan kesan saé kanggo téh Dyah Fazriya salaku pupuhu palaksana baktos sosial. ”Ieu téh ngamimitianna abdi ngiringan baktos sosial ka panti asuhan. Sumawonten janten pupuhu palaksanana. Alhamdulillah, acara ieu tiasa saluyu sanajan sateuacanna aya sakedik hahalang. Bagja pisan tiasa ninggal murangkalih anu mincrak ngiring runtuyan acara ieu. Mugi-mugi naon baé nu parantos ku urang pasihkeun janten pangestu sarta manfaat” saurna.
 
Annisa nu wastana 13 warsih, sala sahiji murangkalih ti panti nyarioskeun kabungahanna dina wanci ninggal akang tétéh PSM Unpad mintonkeun persembahan. “Iiihh… saé pisan, soantenna halimpu. Naha nya tiasa sahalimpu kitu. Tisabat abdi ninggal akang tétéh PSM Unpad, abdi janten kalintang hoyong kuliah. Kagiatanna ogé resep pisan, sumawonten waktos tatarucingan sareng cerdas cermat.”

Sajaba ti éta, téh Galuh salaku pupuhu PSM Unpad ngungkabkeun rasa sukur parantos ngalakonan acara baksos ieu. Anjeunna nyatakeun yén henteu ngan saukur ti PSM, ku PSM, kanggo PSM, nanging PSM tiasa babagi kanu séjénna. Upami urang seueur babagi, mangka bakal langkung dilipatgandakeun rezeki na. “Alhamdulillah, bagja pisan PSM Unpad tiasa ngayakeun acara ieu. Sumawonten waktosna di sasih Ramadan, langkung pangestu kanggo urang sadaya. Insyaallah, upami PSM Unpad ngagaduhan rezeki nu langkung seueur, tiasa seueur masihan deui. Waktos urang ngadamel acara anu midamel batur bungah, mangka bakal midamel urang langkung bungah” cariosna.
 
(Rahma Salsabillah)

Translate »