Kaleidoskop PSM Unpad Taun 2020


Baca juga dalam Bahasa Indonesia

Read also in English

Teu karaos urang aya di akhir taun 2020, taun nu seeur sesahna sareng ogé taun nu pinuh ku ajaran. Perjalanan Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran taun ayeuna iyeu berhasil dugi ka titik akhir. Salami perjalanan di taun 2020, PSM Unpad parantos suksés ngalaksanakeun program-program ageung ngaliwatan seeur panyaluyuan kana kaayaan pandemi taun 2020 anu parantos berhasil masihan kesan anu manis dina taun iyeu, kalebet Virtual Choir, Baktos Sosial, Latihan Rutin, Malam Kaakraban, Rangkaian Panarimaan Anggota Anyar, Resital Vokal, Konsér Intern, sareng Musyawarah ageung. Berikut ieu mangrupikeun rangkuman ringkesna.

Dina bulan Méi, kagiatan PSM Unpad dibuka ku didamel na pidéo Virtual Choir nu nyanyikeun lagu “Maju Tak Gentar” nu diciptakeun ku Cornel Simandjuntak di aransemen ku J. Hutajulu, anu diunggah ka kanal saluran Youtube resmi Unpad Choir. Virtual Choir ieu mangrupikeun bentuk aprésiasi sareng bentuk sumanget ti PSM Unpad pikeun tenaga médis anu berjuang di garda payun dina nanganan COVID-19 sareng ogé pikeun sadaya pihak anu parantos masihan jasa salami pandemi iyeu.

Proyék Virtual Choir kadua di taun ieu nyanggakeun lagu “Let it be” ku The Beatles anu diaransemen ku R. Cayabyab & M. Soliman. Virtual Choir dina waktos iyeu berkolaborasi sareng Agria Swara Bogor anu mangrupikeun wujud panginget kanggo sasama pikeun terus berjuang dina masa pandemi, harepan bakal tetep aya sareng urang kedah terus tahan  kalayan pinuh ku sumanget.

Agénda salajengna nyaéta baktos sosial “PSM Unpad Berbagi” anu dilaksanakeun dina tanggal 17 Juli 2020. Salain dina rangka ngabagéakeun Idul Adha, program ieu ogé mangrupikeun bukti bentuk kapedulian PSM Unpad kanu sasama ku pembagean na sembako pikeun kaum duafa. Program ieu mangrupikeun kagiatan mimitian PSM Unpad anu parantos dilaksanakeun sacara langsung ti saprak pandemi, anu unggal kagiatan na kedah dilakukeun di bumi masing-masing. Tangtosna, sadaya kagiatan dilaksanakeun ngalangkungan protokol kaséhatan anu taat sareng kuat.

Saatos éta, dilanjutkeun sareng Latihan Rutin Daring. Latihan Rutin mangrupikeun salah sahiji kagiatan rutin PSM Unpad, tapi ku ayana pandemi COVID-19 anu sadaya kagiatan kedah dilaksanakeun di bumi, bentuk latihan rutin ieu parantos disesuaikeun. Latihan Rutin Daring mangrupikeun bentuk pangaluyuan kagiatan nyanyi rutin PSM Unpad dina situasi pandemi COVID 19 anu dilaksanakeun dina platform video conference daring. Kegiatan ieu dihadiran ku mahasiswa aktif, khususna angkatan 2018 sareng 2019, salaku penyanyi sareng dilatih ku tim téknis, sapertos latihan rutin sacara umum. Kegiatan ieu ogé ditujukeun pikeun ngubaran rasa sono na nyanyi di PSM Unpad saatos sababaraha bulan henteu aya kagiatan bernyanyi. Pelatihan rutin dimimitian ti bulan Agustus dugi ka Désémber 2020.

Salah sahiji agenda ageung salajengna nyaéta ngalaksanakeun program Rangkaian Panarimaan Anggota Anyar 2020 (RPAB 2020) pikeun régenerasi. Kegiatan ieu lumangsung salami tilu bulan sareng sababaraha rupi kagiatan kalebet nyaeta Babad Padjadjaran (saruntuyan kagiatan Student Day Daring pikeun PRABU 2020), Ambitus Online, sareng Wébinar Session. Seueur anu parantos disaluyukeun kana program RPAB taun ayeuna ameh tiasa dilaksanakeun sahingga prosés régenerasi tetep tiasa jalan sanaos pinuh ku watesan, di sagigireun éta tujuanana nyaéta nyiapkeun calon anggota anyar pikeun ngalaksanakeun kagiatan di PSM Unpad sareng janten bagian tina kulawarga PSM Unpad.

Dina rangka ngarayakeun Milangkala PSM Unpad anu ka-42, dilaksanakeunna acara malam kaakraban kaping 5 Séptémber 2020 nu ngahadiran alumni PSM Unpad sareng anggota aktif PSM Unpad. Béda sareng taun-taun kamari, aya watesan pikeun tiasa pendak nalika pandemi sapertos ayeuna, ngajantenkeun kagiatan ieu dilakukeun sacara daring. Sanaos kahambat ku watesan, esensi ngajaga sareng nguatkeun hubungan antara anggota aktif PSM Unpad sareng alumni masih tiasa dilaksanakeun kalayan hade, bahkan taun ieu angkatan perintis PSM Unpad tiasa ilubiung dina malam Kaakraban taun ayeuna.

Saatos éta, diteraskeun ku program PSM Unpad, nyaéta Resital Vokal kalayan téma “Alarsa” anu disiarkeun dina saluran Youtube resmi Unpad Choir. Konsér Resital Vokal ieu dilaksanakeun tanggal 17 Oktober 2020, anu mangrupikeun kasempetan kanggo penyanyi PSM Unpad pikeun ngabuktoskeun kamampuanna dina hal téknis nyanyi klasik boh sacara solo, ensemble, atanapi chamber.

Dilanjutkeun ku Konser Intern ka-15 anu judulna “Gala Kelana” anu dilaksanakeun tanggal 6 Désémber 2020. Konsér Intern mangrupikeun konsér anu dihadiran ku dua angkatan anu pang ngorana unggal taun, dimana angkatan anu ngora bakal diajar ngararancang konsér anu dibarengan ku hiji angkatan diluhureun na. Anu unik ngeunaan Konsér Intern PSM Unpad nyaéta aya opat sési anu béda, nyaéta Sesi Klasik, Sesi Lagu Internasional, Sesi Indonesian Folksong, sareng sesi Pop. Taun ayeuna, konsér henteu diayakeun langsung sapertos taun-taun sateuacanna, tapi disiarkeun dina saluran Youtube resmi PSM Unpad. Konsér Intern taun ieu mangrupikeun konsér paduan suara virtual kahiji anu diayakeun ku PSM Unpad.

Perjalanan paduan suara Unpad di taun 2020 dipungkas ku agenda rutin, nyaéta Musyawarah ageung anu diayakeun sacara daring tanggal 19 Désémber 2020. Kegiatan ieu dihadiran ku SC (Steering Committee), sadaya anggota kabinet, anggota aktif PPSM Unpad unggal angkatan, sareng alumni. Tujuanana nyaéta ngaevaluasi kagiatan sareng kinerja kapengurusan PSM Unpad di taun 2020 sakaligus pikeun nurunkeun Kabinet Kontributif 2020 anu dipimpin ku Raihan Tsany Kurnia (Tenor 1 2017) sareng naékkeun Kabinet Sahitya 2021 anu dipimpin ku Muhammad Al Riyadh (Bass 2 2018).

Ku dilaksanakeun agenda ieu, atos rengse perjalanan PSM Unpad taun 2020 anu pinuh ku kabagjaan sareng kasieunan. Carita jeung pangalaman anyar anu diala nalika ngalaksanakeun sababaraha kagiatan pastina bakal janten pelajaran sareng bekel anu berharga. Hatur nuhun ka sadaya pihak anu parantos ngadukung sareng masihan sumanget ka PSM Unpad taun ayeuna. Harepan ageung bakalan teras-terasan dijaga sareng diperjuangkeun supados PSM Unpad tiasa teras ngembangkeun sareng masihan anu pangsaéna di taun 2021.

(Diah Dwi)