Konser Hibrid “Langkah: Tapak Leutik pikeun Parobihan Ageung”


Baca juga dalam Bahasa Indonesia

 

[unpadchoir.com 18/09/2021] Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngayakeun konsér kalayan konsép hibrid pikeun kahiji kalina. Konsér hibrid mangrupikeun konsér choral ku nerapkeun komposisi penyanyi sacara luring sareng daring. Konsér ieu mawa judul “Langkah” anu hartosna “tapak leutik pikeun parobihan ageung”, kalayan harepan konsér hibrida ieu tiasa nyayogikeun alternatif pikeun ayana paduan suara di tengah-tengah pandemi ayeuna. Konsér hibrid munggaran ieu dihadiran ku mahasiswa aktif sareng alumni PSM Unpad.

Konsér hibrid Langkah ngabawakeun 6 lagu anu dibagi kana 2 sési, nyaéta sési klasik (O Fortuna, Anima Christi, Der Schmidt), Sesi Modern (Georgia On My Mind, History, Java Jive). Konsér dibuka ku lagu O Fortuna, sareng ditutup sareng lagu Java Jive, diteruskeun ku nyanyi lagu Hymne Unpad.

“Konsér ieu mangrupikeun pangalaman anu berharga. Sanaos dina prosés latihan kuring ngaraos rada sorangan sabab kuring latihan nyalira di payuneun layar laptop, tapi kusabab sadaya penyanyi éta ngadukung pisan, kuring sacara pribadi ngadorong pisan sareng tetep sumanget. Tungtungna, kerja keras éta hasil saatos ningalikeun acara dina dinten konsér.” Carios Odi salah saurang penyanyi daring. “Bersyukur pisan tiasa nyanyi sacara langsung, sabab tiasa ngubaran kangen nyanyi sareng PSM Unpad langsung, anu sateuacanna ditunda kusabab pangaruh pandemi,” tambah Haryo, salah saurang penyanyi luring.

 

Para penonton konsér hibrid Langkah sumanget pisan kana pagelaran para penyanyi. Ieu tiasa ditingali tina kolom koméntar anu pinuh ku nyayogikeun dukungan sareng ungkapan kagum kana pagelaran para penyanyi konsér hibrid Langkah. “Luar biasa! Pagelaran Paduan Suara Unpad sok ngajentul, tiasa tampil kalayan hadé, pikeun kuring ieu mangrupikeun hal anu énggal kalayan kaayaan penyanyi luring sareng daring, kuring sareng kulawargi resep pisan kana pagelaran Paduan Suara Unpad anu teras-terasan pinuh ku kejutan,” saur Ijat Sabili, salah sahiji pamirsa.


Kasuksésan konsér hibrid Langkah pastina moal tiasa leupas tina katerlibatan sababaraha unsur di jerona sapertos penyanyi, konduktor, palatih, sareng panitia. “Hal anu paling diperhatoskeun aya hubunganana sareng kaayaan pandemi. Aya waktos nalika hésé pikeun panitia ngalih kusabab kabijakan PPKM anu terus diundur, janten waktu rékaman luring dihambat, “saur Kitara Enggar salaku kapala panitia konsér hibrida Langkah. Kitara ogé nambihan yén terobosan Unpad PSM ieu parantos mawa hawa seger di tengah pandemi sareng ngarepkeun kaayaan taun payun bakal normal deui sahingga kagiatan konsér tiasa dilaksanakeun sacara luring.