MEMBUKA LEMBAR BARU NGALANGKUNGAN SENI DINA RESITAL VOKAL 2021: KAWALA


[unpadchoir.com 25/04/21] Sumanget pamirsa dina nonton résital vokal munggaran anu dilaksanakeun taun ayeuna karasa pisan. Acara anu diayakeun dinten Sabtu (17/04) didodoho pisan ku anu resep kana paduan suara. Pagelaran anu pangsaéna parantos disiapkeun sacara ati-ati ku panyanyi resital vokal ieu.  Ningali seueur réspon sareng apresiasi anu ngahirupkeun kolom koméntar, resital vokal ieu, anu diayakeun sacara online ngalangkungan Youtube Private, disambut ku sumanget.

Kawala anu mangrupikeun singkatan tina “ikana” sareng “kwala” ngandung hartos wani pikeun nunjukkeun kamampu diri. Luyu sareng téma na, Kawala aya salaku sarana pikeun panyanyi dina ngawujudkeun impianana keur mekarkeun dirina pikeun wani maju sareng nampilkeun pagelaran anu pangsaéna.

“Kuring bagja pisan yén resital vokal Kawala tiasa lancar sareng kénging sumanget ti sababaraha generasi anggota Paduan Suara Unpad sareng pihak sanes Paduan Suara Unpad. Mugia resital vokal ieu tiasa nyageurkeun rasa sono anggota Paduan Suara Unpad pikeun kagiatan nyanyi.” saur Brigitta salaku pamimpin resital vokal. Konsér ieu dimimitian tabuh 14.30 sareng dibuka ku pagelaran Sekar Haria, Soprano 2020, anu nganteurkeun lagu Where’er You Walk.

Numutkeun ka Brigitta, tangtangan dina ngatur konsér ieu nyaéta komunikasi sacara online sareng gampang aya salah paham. “Ieu mangrupikeun tantangan sareng pangajaran anyar pikeun sadaya elemen anu aya dina resital vokal ieu.” anjeunna nambihan. Sanaos pandemi Covid-19 teu acan réngsé, sumanget generasi muda Paduan Suara Unpad dina ngalaksanakeun konsér ieu henteu turun. Aya 23 panyanyi anu ngiringan  konsér ieu pikeun ngasah poténsi sareng kualitas sora na.

Jasmine Azzahra, salah saurang panonton resital vokal Kawala, ngaku yén anjeunna resep pisan kana konsér ieu. “Bagéa pisan tiasa ningali rai anyar angkatan 2020 anu ngiringan konsér ieu.” Jasmine ogé nambihan penilaianana pikeun sakumna acara. “Bungkusan acarana saé pisan, rapih sareng pikaresepeun ku animasi anu pikaresepeun ku panon sareng palaksanaanana ogé tepat waktos.”

Pikagumbiraeun konsér resital vokal Kawala ditutup ku haneutna lagu encore anu judulna “Kenangan Musim Panas”.

 

 

Sarah Fahdah