NGABUKA KAGIATAN DINA MIMITI KAPENGURUSAN KABINET SAHITYA: STUDI BANDING PSM UNPAD SARENG PSM ITB


Baca juga dalam Bahasa Indonesia

Read also in English

[unpadchoir.com] Dinten Sabtu, 6 Pébruari 2021, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran (PSM Unpad) ngayakeun studi banding sareng Institut Teknologi Mahasiswa Paduan Suara (PSM ITB) sacara online ngalangkungan platform Zoom.

Studi banding anu dilakukeun waktos ieu dimimitian ku guaran ngeunaan kapamimpinan kabinet ayeuna anu nembé dijalankeun dina awal 2021, nyaéta Kabinet Sahitya. Guaran ieu dilakukeun ku pupuhu ayeuna sareng wawakil pupuhu Paduan Suara Unpad, Muhammad Al-Riyadh sareng Ridhadiyanti Wedia, ogé manajer ti unggal divisi. Guaran teras dilanjutkeun ku manajemen PSM ITB anu dilaksanakeun ku kepala PSM ITB, Titis Swari Wigati, dibarengan ku kepala unggal manajemén divisi. Guaran ieu teras dilajeungkeun ku sési tanya jawab. Pananya sareng jawaban utamina ngeunaan sababaraha struktur organisasi anu béda-béda, boh ti PSM ITB dugi ka PSM Unpad, ogé sabalikna.

Dina studi banding ieu, unggal pihak ditaros ngeunaan kumaha program anu kahambat ku pandemi. Duanana boh ti PSM Unpad sareng PSM ITB, ngajawab yén program anu kahalangan sareng tiasa dilakukeun online bakal diusahakeun dilaksanakeun sacara online.  Ngeunaan program régenerasi, éta ogé matak pikahariwangeun, dimana dua kapengurusan silih ngabagi ngeunaan mékanisme régenerasi anggota anyar dina kaayaan pandemi sapertos ayeuna.

Numutkeun ka Kapala PSM ITB, Titis, studi banding ieu dipiharep janten alat réfléksi sareng silih tukeur inpormasi pikeun dua manajemén. “Studi banding kamari pikaresepeun pikeun akrab sareng Divisi Internal sareng Eksternal PSM Unpad.  Ti rerencangan PSM Unpad, urang terang pangalaman sareng upaya anu dilakukeun ku PSM Unpad pikeun ningkatkeun katerlibatan sareng dukungan alumni. Urang dipasihan ide pikeun ngadopsi sababaraha ide ieu dina ngaharepkeun ningkatkeun hubungan urang sareng alumni urang. Sacara umum, urang terang sababaraha hal anu tiasa diusahakeun di PSM ITB, sapertos dina hal ngumpulkeun dana sareng saterasna.” Saur Joseph, anggota PSM ITB.

Sanaos studi banding ieu dilakukeun online deui, palaksanaanna lumayan lancar sareng diterasken kalayan sumanget ti para pamilon.  “Studi banding saéstuna pikaresepeun, utamina nalika ngabagi pangaweruh, pangalaman, inpormasi anu pikaresepeun (sanaos online) ti paduan suara anu prestasina henteu diragukeun. Gimna henteu kirang raoseun sareng MC-na lucu pisan,” pokna Titis.

(Sarah Fahdah)