Resital Vokal Voce Dalla Terra: Sora Ti Bumi


[unpadchoir.com 31/05/2022]

Baca dalam Bahasa Indonesia

Read in English

Ayeuna kaayaan pandémik Covid-19 geus mulai mendingan, Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran ngayakeun deui pintonan Résital Vokal sacara hybrid. Résital Vokal ieu dilaksanakeun dina poé Senén (16/05/2022) tabuh 19.30 WIB, di Ruang Serbaguna (RSG) Gedong 2, Lantai 4 Kampus Unpad, Jalan Dipatiukur No.35 Bandung ogé siaran langsung ngaliwatan platform Zoom Meeting.

Anu ngabédakeun jeung Résital Vokal sateuacanna, nya éta panongton bisa lalajo langsung atawa offline di kampus Unpad Dipatiukur. Antusiasna panongton kacida luhurna, éta katingal tina tiket pikeun panongton offline nu sold out. “Tikét Resital Vokal Voce Dalla Terra luring seep kajual tina kuota panongton luring 35 panongton. Kuota RSG 60 urang. Sésana 25 urang kanggo panyanyi, panitia, vendor, sareng panongton ondangan.” saur Elfrida Virginia Trisha salaku Koordinator Ticketing pikeun Resital Vokal Voce Dalla Terra. Pemirsa daring ogé sumanget pisan pikeun masihan apresiasi dina kolom koméntar anu disayogikeun.

Résital Vokal waktos ieu nyandak judul “Voce Dalla Terra” anu hartosna sora ti bumi dina basa Italia. “Voce Dalla Terra ngabogaan harti anu sajalan jeung tujuan ngayakeun konser Resital Vokal taun ieu. Voce Dalla Terra hartina sora ti bumi anu ngandung harti yén pintonan anu dipidangkeun mangrupa hasil tina sagala usaha jeung kamampuh panyanyi sangkan bisa ngalaksanakeun anu hadé di panggung. Dipiharepkeun ku nami “Voce dalla terra”, panyanyi bakal tiasa ngalaksanakeun versi anu pangsaéna pikeun dirina.” Saur Ratu Zahranie salaku pupuhu pelaksana Resital Vokal Voce Dalla Terra.

Ratu ogé nambihan, “Voce Dalla Terra ngagaduhan ikon kembang Edelweiss anu ngalambangkeun kembang kalanggengan anu henteu gampang dipendakan sareng peryogi katekunan sareng kasabaran pikeun ningali kaéndahanana. Ieu ngagambarkeun yén kaunggulan unggal jalma mutlak, tapi butuh perjuangan jeung prosés pikeun meunangkeun hasil. Penyanyi peryogi usaha pikeun latihan kalayan prosés anu panjang supados tiasa ngahasilkeun karya anu pangsaéna.”

Konsér ieu dibagi jadi dua sési sabagaimana biasana diayakeun konser Résital Vokal PSM Unpad. Konsér réngsé dina tabuh 21.00 anu ditutup ku penampilan sakabéh panyanyi anu nyandakeun lagu In Harmony karya Roger Emerson. “Aya 12 panyanyi kalayan 10 pintonan. Tina 10 penampilan, 2 di antarana mangrupa pintonan duet. Lagu encore anu dinyanyikeun nya éta Roger Emerson’s In Harmony sareng konduktor samulana nyaeta Kang Fernanda, tenor 2 2018, tapi ahirna anjeunna milu nyanyi dina pagelaran encore, jadi konduktorna digentos jadi Christina soprano 2 2018,” saur Ratu.

Kerja keras panitia ngabuahkeun hasil nu sae. Panongton kacida kahibur ku pintonan panyanyi. Amanda Alya salaku panongton luring ngomentaran ieu Resital Vokal “Abdi bingah pisan sabab ahirna tiasa uih deui nongton langsung konser Resital Vokal PSM Unpad, sanaos panongtonna teu riweuh sapertos biasana, tapi cekap pikeun ngaguar rasa kangen lalajo panyanyi ti PSM Unpad langsung di panggung.” Amanda ogé nambahan, “Program éta dikemas kalayan saé, metode hybrid anu dipilih leres sabab tiasa ngabalikeun konsep resital vokal sapertos biasa (dilalajoan langsung ku panongton anu tiasa hadir di tempat sareng tetep taat kana protokol kaséhatan), tapi ogé masihan kasempetan pikeun pamirsa anu masih teu tiasa hadir langsung ka tempat éta (contona, anu di luar kota, atanapi sababaraha kapentingan anu sanés) ku ngalaksanakeun siaran langsung via Zoom Meeting.”

Tsabita Zhahira salaku pemirsa online ogé masihan komentar, “Kuring enjoy pisan nonton na! Pendapat kuring, penampilan visual konser ieu pohara alus sarta aya perkembangan ti resital vokal saméméhna. Pintonan réréncangan panyanyi ogé disalurkeun saé, sanaos konsép siaran daring. Nyaah pisan kuring henteu tiasa ningali pagelaranana sacara luring sabab éta bakal langkung keren!” Bita ogé nambihan koméntar ngeunaan genahna nonton online, “Sacara umum cekap nyaman tina segi audio, visual, sareng teknis. Henteu aya anu penting anu ngaganggu kuring salaku pemirsa online.”

Dina wawancarana, Ratu ogé nambahan pesen. “Taun samemehna, konsér Resital Vokal kahiji dilaksanakeun online jeung konsér Resital Vokal kadua dilaksanakeun sacara hybrid. Nanging, taun ieu konsér resital vokal Voce Dalla Terra suksés dilaksanakeun sacara hibrid kalayan konsentrasi utamana luring, dipiharepkeun konsér resital salajengna tiasa dilaksanakeun sacara sapinuhna luring sareng tiasa ningkatkeun jumlah panyanyi jeung pemirsa luring anu hadir. Sangkan nyorot hakekat konsér resital vokal, nyaéta para panyanyi bisa ngarasakeun kumaha némbongan di panggung sarta disaksian ku panongton.”

 

Chika Trinita