Tamasya: Temu Asik Bareng Sahitya dina Ngariung Kapengurusan PSM Unpad 2021


Baca juga dalam Bahasa Indonesia

Masih dina suasana pandemi anu ngaharepkeun urang sadayana sacara onlén, henteu janten hambatan pikeun pangurus Kabinet Sahitya dina ngalakukeun kagiatan. Dinten Sabtu (22/05) kamari, dilakukeun acara ngariung Kabinet Sahitya anu dilaksanakeun sacara onlén ngalangkungan aplikasi Zoom.  Kegiatan ngariung kapengurusan ieu dilaksanakeun pikeun ngajalin silaturahmi anggota kabinét anu engkéna bakal migawe bareng dina sababaraha taun kapayun. Salaku tambahan ogé, kagiatan ieu dilaksanakeun pikeun ngahasilkeun nilai-nilai penting anu tiasa diterapkeun dina kapengurusan.

 

Ngariung dina kapengurusan waktos ieu bénten ku taun-taun sateuacanna. Sacara, dilaksanakeun onlén, tétéla henteu ngaleungitkeun sumanget anggota Kabinet Sahitya dina ngalaksanakeun kagiatan ieu.  Antusias ti unggal anggota kabinet anu parantos ngariung ngempelkeun kapangurusan ieu karaos pisan. Sagala rupa atribut parantos dipersiapkeun ku unggal divisi pikeun ngalaksanakeun kagiatan ngariung dina taun ayeuna. Kalayan éta, unggal divisi ogé ngadamel latar tukang virtual anu nganggo tema anu dicandak. Kegiatan anu diayakeun ku Divisi Pengembangan Organisasi ieu ukur diantos-antos sareng janten ajang keur unjuk diri ungga divisi dina panyiptaan dina runtuyan acara ngariung pangurus.

 

Runtuyan kagiatan ngariung dimimitian ku pengenalan makna Sahitya ku Muhammad Al Riyadh sareng Ridhadiyanti Wedia salaku pupuhu sareng wakil pupuhu Kabinet Sahitya sareng dilanjutkeun ku sambutan ti Steering Committee 2021. Kaseruan dimimitian sareng ameng kuis ku kagiatan-kagiatan PSM Unpad.  Sadaya anggota divisi diwajibkeun nyerat “kuring leres jawab” dina kolom komentar sateuacan dipersilakeun ngajawab. Teu disangka sumanget peserta acara dina ngajawab patarosan-patarosan ieu saé pisan, dugi ka MC janten kawalahan dina ngajantenkeun saha anu pangénggalna. Saatos ameng kuis, runtuyan salajengna nyaéta pidangan perkenalan ku unggal divisi. Unggal divisi nampilkeun video pondok parantos ngeunaan penjelasan divisi, pengenalan masing-masing anggota divisi, sareng program padamelan anu parantos atanapi nuju dilaksanakeun ku divisi éta. Macem-macem video anu ditayangkeun pikaresepeun. Rupi-rupi konsep video anu ditayangkeun ku unggal divisi ngahibur pisa, aya ogé anu nampilken ansémbel dina ahir video.

Ngalebetan waktos tengah dinten, kagiatan ngariung diistirahatkeun salami 30 menit kanggo ibadah sholat dzuhur sareng tuang. Saatos istirahat réngsé, dilanjutkeun ku kaulinan tebak gambar. Gambar anu dianggo nyaéta potongan-potongan tina poto-poto anggota Kabinet Sahitya. Permainan ieu leres supados peserta ngariung tiasa ngenalkeun unggal jalma anu aya dina kagiatan kapengurusan.

Hampir kana akhur runtuyan acara, kaulinan Rangkai Cerita Tentang (Rantang) janten ajang unjuk kreativitas unggal divisi dina ngadamel carita. Kaulinan anu teu éléh serieus ieu dimaénkeun ku unggal divisi anu ngempel dina ruang kapisah sareng masihan hiji kecap salaku objek upami aranjeunna janten carita anu pikaresepeun. Saatos cerita disusun, unggal divisi nunjuk hiji anggota saukur wawakil keur ngabacakeun cerita masing-masing. Saatos éta,  peserta ngariung masihan nilai pikeun carita anu paling saé dina formulir penilaian.

Kagiatan ngariung Kabinet Sahitya tungtungna ditutup ku pembacaan divisi anu menang dina kaulinan-kaulinan sareng sababaraha kategori anu sanés. Ayana kagiatan ieu diperyogikeun pikeun ngébréhkeun rasa saling ngagaduhan sareng penyokong unggal anggota pikeun termotivasi dina ngalaksanakeun hiji taun pikeun pangurus Kabinet Sahitya.

 

 

Sarah Fahdah