Tungtung Anu Sae Muka Jalan Pajuangan Pikeun Panerusna : Musyawarah Ageung PSM Unpad 2023


Baca dalam Bahasa Indonesia
Also read in English

[unpadchoir.com Bandung,18/1/2023] Saatos ngarambat panjang, agenda ahir nutup kapangurusan Paduan Suara Mahasiswa Universitas Padjadjaran anu rutin dilaksanakeun dina saban période nyaéta Musyawarah Ageung. Kagiatan anu dilaksanakeun ti poé Jumaah nepi ka Ahad 6-8 Januari 2023 téh ngagaduh tujuan pikeun nepikeun laporan pertanggungjawaban kapangurusan salila sataun ngeunaan pangalolaan Kabinet Progressio ka sakumna unsur PSM Unpad. Kang Arvin Zeinullah salaku palatih utama, Alumni PSM Unpad, Tim Téknis, sareng anggota aktif ogé hadir pikeun ilubiung dina Musyawarah Ageung anu taun ieu dilaksanakeun sacara hibrid di Kampus Dipatiukur Unpad jeung ruang Rapat Zoom virtual. Runtuyan Musyawarah Ageung  2023 dibuka kalayan 

Laporan Akuntabilitas dina Kapangurusan Kabinet Progressio. Dimimitian ku wawacan ti Birgitta Fortune salaku Ketua PSM Unpad, Kabinét Progressio sareng Tsabita Nur Zhahira salaku wawakilna, dilajengkeun ku tiap – tiap pangurus divisi pikeun ngajelaskeun kahontalna program kerja anu tos dilaksanakeun.

“Sukur pisan yén ahirna sataun perjalanan sareng Progressio dina taun 2022 parantos réngsé. Upami digambarkeun, kabinét progressio sapertos sakelompok jalma anu berjuang pikeun ‘gugah bangun’. Gugah tina istirahat salami pandémik. sarta bangkit deui pikeun unggul tur eksis di dunya paduan suara, naék-turun, sadayana kaalaman dina prosés diajar di taun 2022. Mudah-mudahan sataun kalayan Progressio tiasa ngabekelan para penerus pangurus pikeun langkung jauh ka hareupna. kapengurusan 2023 pasti aya tangtangan kahareupna. Sarta dibekelan ku optimisme jeung sumanget juang sangkan cita-cita jangka panjang bisa kahontal masing sakumaha capena perjalanan. Wilujeng ngabageakeun 2023 mugia sukses kanggo pangurus salajengna! ” Saur Birgitta Fortune salaku Ketua Kabinet Progressio PSM Unpad.

Tsabita Nur Zhahira salaku Wakil Ketua Kabinet Progressio ogé nambihan “Alhamdulillah, kabinét progressio parantos ngajalankeun hiji taun kapengurusan, sanés waktos anu pondok pikeun urang balik deui kana kagiatan urang dina jaman pra-pandémik. Tangtos sataun pangurus simkuring saparakanca teu aya lepatna, tapi puji syukur kasadaya unsur-unsur di PSM Unpad tiasa gerak babarengan sareng ikhtiar anu sae pikeun kabinét anu salajengna, mugia tiasa ngalaksanakeun kapengurusan langkung sae. Semangat!”

Sagemblengna Musyawarah Ageung kanggo pamaparan laporan lumangsung ogé kalawan aktip diskusi ti pamilon anu nyadiakeun évaluasi konstruktif, saran jeung input. Dina runtuyan éta, Tim Téknis PSM Unpad nyadiakeun laporan pertanggungjawaban taun 2022. Runtuyan sési wawaran ditutup ku ditarimana laporan pertanggungjawaban, taun 2022 pangurus PSM Unpad Kabinet Progressio sacara resmi réngsé.

Runtuyan musyawarah diteraskeun ku Pamilihan Ketua PSM Unpad 2023. Aya dua calon anu lolos kana tahap seleksi saatos ngaliwatan sababaraha seleksi, nya eta Ida Bagus Putu, Bass 1 2020 ti Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik sareng Ratu Zahranie, Sopran 2 2020 ti Fakultas Keperawatan. Aliran Pamilihan Ketua PSM Unpad dimimitian ku pidangan kampanye, tanya jawab terbuka para calon, sarta diskusi pikeun ngahontalkeun mufakat. Saatos ngaliwatan sawala jeung sakumna pamilon Musyawarah Ageung, Ratu Zahranie kapilih janten Ketua PSM Unpad periode 2023 kalawan ngaran kabinet Samahita. Samahita nu dina basa Sansekerta hartina kecerdasan, hikmah, tetep kuat, ngabogaan akurasi hébat nu nujul kana ekspresi musik harmonis. Dipiharep kapengurusan taun ieu satiap individu miboga kacerdasan jeung kaparigelan anu luhung, anu bisa ngabantos ngawangun PSM ka payunna sareng bisa nyanghareupan sagala rupa kaayaan kalawan tabah tur bijaksana.
“Alhamdulillah, abdi dipaparin amanah janten pingpinan pengurus PSM salami ieu. Mimitina mah reuwas ku hasilna, wah, gening sadayana ngandelkeun kapercayaan ka abdi, hartina abdi oge gaduh tanggung jawab ka ieu amanah. Abdi ogé nganuhunkeun margi kasempetan ieu tiasa janten tempat diajar sareng sumber pangaweruh kanggo abdi sareng sadayana salami sataun kapangurusan dina periode 2023 ka hareup. Mugia PSM Unpad tiasa jadi leuwih saé ti kapungkur. Tiasa unggul dina tingkat nasional sareng internasional, sareng tiasa nyangking nami anu saé kangge almamater”. Saur Ratu Zahranie

Runtuyan Musyawarah Ageung  PSM Unpad Taun 2022 ditutup ku ditampina laporan pertanggungjawaban sareng pamilihan Ketua Pengurus PSM Unpad periode 2023. Sakumna pamilon luring di Unpad Dipatiukur sareng ruangan rapat zoom ogé ngawilujengkeun ka Kabinet Progressio anu tos resmi rengse, sarta ngalantik Ratu Zahranie salaku Ketua PSM Unpad periode 2023. Pamilon ogé ngawilujengkeun jeung ngajurung kapengurusan anyar PSM Unpad 2023 Kabinet Samahita, mudah-mudahan kahareupna bisa nyandak PSM Unpad ka arah anu hadé.